10 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin20°C

ALEVİ MANİFESTOSU GELİYOR

Yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılım olması beklenen Büyük Alevi Kurultayı yarın Ankara'da yapılıyor.

Alevi manifestosu geliyor

16 Ocak 2011 Pazar 09:12

Alevilerin siyasal, inançsal ve güncel sorunlarının ele alınacağı, taleplerinin yineleneceği Büyük Alevi Kurultayı yarın Ankara’da yapılacak. AKP’nin açılım politikasına karşı Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek Alevileri buluşturacak kurultay sonunda, “Biz kimiz ve ne istiyoruz” sorularının yanıtının yer alacağı “Dünya Alevi Manifestosu” yayımlanacak.

Sivas, Tokat, Amasya, Yozgat, Çorum ve Samsun’dan yüzlerce kişi yarın Ankara Balgat’taki Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan kurultaya katılacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Cahit Albayrak, kurultayda Madımak Oteli’nin utanç müzesi yapılması taleplerini tekrar gündeme getireceklerini söyledi. Alevi Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Emine İmren de AKP’nin “kendi Alevisini” yaratmak için çaba harcadığını, açılımlarla Alevilerin asimile olmalarının, bölünüp, parçalanmalarının amaçlandığını ifade etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Erkan da 25 milyon Alevinin taleplerinin yok sayılmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Amasya Alevi Bektaşi Dernekleri ve Vakıflar Platformu üyelerinden Arslan Köse de, “Demokratik taleplerimiz toplumun yaşadığı diğer sorunlarla ilişkilendirilip hükümetin bir daha dikkatini çekmek için büyük Alevi kurultayında olacağız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.