03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin21°C

AL-MONİTOR: KÜRDİSTAN BÖLGESİ, KOALİSYON GÜÇLERİ’NİN ROJAVA SINIRINA YERLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Al-Monitor yazarlarından Amberin Zaman, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin ABD’den Rojava ile Kürdistan Bölgesi sınırına gözlemci devriye gücü yerleştirmesini istediğini belirtti.

Al-Monitor: Kürdistan Bölgesi, Koalisyon Güçleri’nin Rojava sınırına yerleştirilmesini istedi

23 Aralık 2020 Çarşamba 17:43

Amberin Zaman tarafından Al-Monitor’da kaleme alınan makalede, Kürdistan Bölgesi ve Rojava sınırında yaşanan gerginlik ele alındı.

Amberin Zaman, “Kürdistan Bölgesel Hükümeti, ABD önderliğindeki koalisyondan, 2012'den beri ABD destekli Kürt güçlerin yönettiği Suriye'nin Kürt kontrolündeki kuzeydoğusuyla sınırında devriye gezmek için gözlemciler görevlendirmesini resmen istediği öğrenildi” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani'nin Salı günü Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde talepte bulunduğunu söyleyen Zaman, Barzani'nin 21 Aralık'ta Koalisyon Güçleri yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından talebi ilettiğini kaydetti.

ABD konu ile ilgili sorulara yanıt vermedi

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Merkez Komutanlığı, Al-Monitor'un konu ile ilgili sorusuna yanıt vermedi.

ABD’nin İŞİD ile mücadelede en büyük müttefiki olan Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) üst düzey bir yetkili ise, Kürdistan Bölgesi’nin önerisinden haberleri olmadığını söyledi.

Al-Monitor'a konuşan yetkili, "Koalisyonla veya Kürdistan Bölgesi ile bugüne kadar böyle bir teklif veya görüşme yapılmadı, ancak bu konuşmayı memnuniyetle karşılarız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.