16 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara19°C
  • İzmir22°C
  • Berlin6°C

AKŞENER’DEN BAHÇELİ’YE SUÇ DUYURUSU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki gerilim mahkemeye taşınıyor. Akşener, Bahçeli’nin sosyal medyada kendisini hedef alan mesajıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Akşener’den Bahçeli’ye suç duyurusu

12 Ekim 2018 Cuma 12:44

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul’daki evinin önünde bir grup MHP’linin protesto gösterisine yol açan mesajını yargıya taşımaya karar verdi.

MHP ile İYİ Parti arasında tırmanan gerilim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Meclis’teki ilk grup toplantısında yaptığı konuşma ile başladı. Akşener’in “Saray yancısından milliyetçi olmaz” sözleri MHP’lilerden büyük tepki toplarken MHP lideri Bahçeli 2 gün sonra yaptığı bir paylaşımda, “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle” dedi.

Bahçeli’nin bu mesajı paylaştığı günün akşamında bir grup MHP’li Akşener’in İstanbul’daki evinin önünde protesto gösterisinde bulundu. Gösteri yapanlardan 12 kişi gözaltına alınırken Akşener “Onlar gariban çocuklar. Talimat verdiler, geldiler” diyerek bu kişiler hakkında şikayetçi olmadı. Akşener grup toplantısında da, “Türkiye seninle yeterince zaman kaybetti. Ben de seninle daha fazla vakit kaybedecek değilim” diyerek tartışmayı kapattı.

KONUŞMAYACAĞIM MAHKEMEYE VERECEĞİM

Bu arada MHP Genel Merkezi, Üsküdar İlçe teşkilatını görevden aldı. Ancak Bahçeli’nin grup toplantısında, “Evde iki kişiyiz demesine rağmen karanlıkta kalan üçüncü şahsın arka plandan olan biteni kamerayla kayda alması dikkatli hiçbir gözden kaçmamıştır. Kamera tutan el kimindir, evde kimler hangi gayeyle toplanmışlardır” sözleri Akşener’in tepkisini çekti.

Edinilen bilgiye göre hem protestoya yol açan tweet hem de bu konuşmadaki imaya tepki gösteren Akşener “Konuşmayacağım, mahkemeye vereceğim” diyerek konuyu yargıya taşımaya karar verdi. Akşener’in avukatlarının pazartesi günü Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.