17 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin5°C

AKŞENER: TERÖRE YARDIM EDEN HER KURUM VE ŞAHSIN GEREĞİ YAPILMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, terörle bağlantının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtirken, “Teröre yardım ve yataklık yapan her kurum ve şahsın gereği yapılmalı” dedi.

Akşener: Teröre yardım eden her kurum ve şahsın gereği yapılmalı

05 Eylül 2019 Perşembe 14:04

Balıkesir’in Susurluk ilçesine giden Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği “Pejmürde ederiz” sözüyle ilgili olarak, “Daha evvel de sayın (Tayyip) Erdoğan için şaftını kıracağını söylüyordu. Siyasetçiler böyle çok iddialı konuşurlarsa gün gelir ayna gibi karşına tutarlar” dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili bir soruya Akşener, şu yanıtı verdi:

"Terörle olan bağlantının ortadan kaldırılması gerekiyor. Teröre yardım ve yataklık yapan her kurum ve şahsın gereği yapılmalıdır. Türkiye'de iktidar sahipleri genellikle tumturaklı konuşuyor. Bu tumturaklı konuşmalar hayat boyu siyasetçiyi takip eder. Sayın Süleyman Soylu, Sayın İmamoğlu'nu pejmürde edeceğini söylerken, daha evvel de Sayın Erdoğan için onun da şaftını kıracağını söylüyordu. Siyasetçiler böyle çok iddialı konuşurlarsa gün gelir ayna gibi karşına tutarlar. Ben, Sayın Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara gibi iki büyükşehre kayyum atamak gibi bir çılgınlığa kapılmayacağını düşünüyorum. Türkiye her ne kadar çılgın bir siyasetin içinde olsa da Sayın Erdoğan'ın iki büyükşehrimize böyle bir tavırda bulunmayacağına inanıyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.