27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara10°C
  • İzmir13°C
  • Berlin2°C

AKŞENER: MOSKOVA’DA KAZANAN RUSYA VE ESAD OLDU

‘Moskova mutabakatı’na ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, “Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu, geri adım atan biz olduk” yorumunda bulundu.

Akşener: Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu

10 Mart 2020 Salı 11:42

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

İktidarı Moskova’daki İdlib zirvesi ve ekonomi üzerinden eleştiren Akşener, gazetecilerin tutuklanmasına da tepki gösterdi.

Akeşener, 5 Mart’ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üzerinde uzlaşmaya vardığı ‘Moskova mutabakatı’na ilişkin “Soçi’ye uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talebini yapan biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu, geri adım atan biz olduk” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin tutuklanmasına değinen Akşener, “Libya’daki şehitlerimiz üzerinden, FETÖ’cüleri sevindirecek operasyonlara imza atıyorlar. Libya’da şehit olan istihbaratçımızın cenazesini bahane edip, FETÖ’nün ilk hedefi olmuş gazetecileri yeniden hapse gönderiyorlar” dedi.

Akşener, “Haberi yapan gazeteciyi soruşturup, cezaevine göndermek, işin kolay yanı. Üstelik de bunu, FETÖ’nün yöntemleriyle yapmak en kolayı” diye ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.