26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir15°C
  • Berlin3°C

AKŞENER: MİLLET ELEKTRİK, DOĞALGAZ PARASINI DÜŞÜNÜYOR

İyi Parti Genel Başkanı Akşener partisinin haftalık grup toplantısında ekonomik açıdan yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Erdoğan'ın maaşına yapılan zammı eleştirdi.

Akşener: Millet elektrik, doğalgaz parasını düşünüyor

30 Ekim 2018 Salı 16:37

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılan zamma değinen Akşener " 'Görüyoruz ki Sayın Erdoğan da geçim sıkıntısı çekiyor. Bunu maaşına yaptığı yüzde 26 zamdan görüyoruz. Maaşı 74 bin TL'ye çıkıyor. Hem de devletin güya tasarruf yaptığı bir zamanda" ifadesini kullandı.

Ağır bir ekonomik kriz yaşandığından bahseden Akşener "İktidar 'cambaza bak' der gibi her gün ortaya yeni şeyler atıyorlar. Suçu hep başkalarının üzerine atsa da bu kriz iktidarın eseridir" diye konuştu.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları özetle şöyle:

"Benden telefon gelirse vicdanınızı seçin"

"EYT'de ilk turda vicdanı ile oy veren tüm vekillere teşekkür ediyorum. Ama ikinci turda yaşananlar ibretliktir. Bir fotoğraf vardı, kararını değiştiren vekillerin mahcubiyeti yüzlerinden okunuyordu.

"Benden gelecek bir telefon ve vicdanınız arasında kalırsanız hiç tereddüt etmeden vicdanınızı seçin. Milletimizin yararına bir öneri hangi partiden gelirse gelsin İyi Parti destek verecek. Çünkü bizler kişisel kaprislerimiz için değil milletimiz için çalışacağız.

"Suçlu Erdoğan"

"Suçu başkalarına atsa da hepimiz biliyoruz ki suçlu kendileri. Önce dış güçler dedi sonra inkar etti. Dün Anıtkabir'de suçu yine dış güçlere attı. Kasayı boşalttı, yedek depoyu bile boşalttı. Millet elektrik, doğalgaz parasını düşünüyor. Cep yanıyor, cüzdan yanıyor ne yapacaksın sen onu söyle.

"Erdoğan gizlemeye çalışsa da tablo ortada. Satışlar durdu, konkordatolar patladı. Şirketler işçi çıkararak ayakta durmaya çalışıyor. Çiftçinin mahsulü para etmiyor, maaşlar eridi gitti. İktidar tasarrufa gideceğini açıkladı. Bütçeye bakıldığında en büyük tasarruf yatırımdan yapılıyor.

"Devletin tasarruf yaptığı zamanda Erdoğan kendisine zam yaptı"

"Sanılıyor ki devlet kemer sıkacak, vatandaş harcamaya devam edecek, kriz hafif sıyrıklarla atlatılacak. Görüyoruz ki Sayın Erdoğan da geçim sıkıntısı çekiyor. Bunu maaşına yaptığı yüzde 26 zamdan görüyoruz. Maaşı 74 bin TL'ye çıkıyor. Hem de devletin güya tasarruf yaptığı bir zamanda. Uçağa, Saray'a, kendi maaşına zam yapmaya para buluyorsunuz.

"Kendi maaşına yaptığın zam kadar emekliye, çalışana da zam yapmazsan aldığın her kuruş haram, zehir, zıkkım olsun. Milletin adamı mısın, yoksa kendine mi Müslümansın?

"Çalışana zam yapalım diyoruz 'yük olur' diyor. Vatandaşa enflasyon desteği diyoruz 'yük olur' diyor. EYT teklifi veriyoruz 'yük olur' diyor. Devletin de milletin de sırtındaki en ağır yük sensin, sizsiniz.

"Sizin saraylarınız varken askerler soğukta ölüyor"

"21. yüzyılda askerimizin donarak şehit olması yüreklerimizi dağlıyor. Uçaklarınız saraylarınız varken Mehmedimiz'i soğuktan koruyamıyorsanız, yansın bizim davamız derim.

"Bizim 3. Havalimanı gibi projelere itirazımız yok. Bu projeler hakkıyla yapıldığı takdirde destekliyoruz ama her aşa haram katma hastalığını yine açıkça görüyoruz. Bu inşaat benzerlerinden çok daha pahalıya yapıldı. Teminatı milletin parası üzerinden devlet verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.