19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

AKŞENER: 'ERDOĞAN, MESAJI ALDIĞI İÇİN BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ'

​İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde yeniden başlayan "darbe çağrısı" ve başörtüsü üzerinde yapılan tartışmaları, iktidarın 'erken seçim'in altyapısını oluşturma girişimi olarak yorumladı.

Akşener: 'Erdoğan, mesajı aldığı için Bahçeli'yi ziyaret etti'

08 Ocak 2021 Cuma 13:12

Akşener, "Ben haziranda seçim bekliyorum dedim ama yanlış anlaşılmasın, bilgim, duyumum yok. Ama atılan adımlara baktığımda, 'Biden beni evde ziyaret etti' dendiğinde, bunun tercümesi 'benim adamla aramı bozmayın'dır. Erdoğan kazanmayı öngörerek, Biden'ın karşısına güven kazanmış bir kişi olarak oturmayı tercih edebilir" görüşünü dile getirdi.

Akşener, Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması çıkışının bir dolaylı mesaj olduğunu ifade ederken, "Bu konuda fikir söyleyemem ama Bahçeli çok rahat. Kanuna göre kendisi müracaat edebiliyor. Çakıcı işinde olduğu gibi, HDP işinde de bence dolaylı mesaj. Mesaj alındı ki ziyaret yapıldı. HDP’nin kapatılmasını arzu eden Bahçeli müracaat edecek mi? Erdoğan, 'Arkadaş önden buyur' diyecek mi? Bunlar farz-ı muhal. Farz-ı muhal üzerinden konuşmuyoruz" diye konuştu.

Akşener, 2018 seçimlerinde kendisine, seçimden 15 gün önce adaylıktan vazgeçmesi için telefonlar edildiğini de ilk kez açıklayarak, "Birinci turda biter, sen bu işi bozuyorsun diye. Ağzımı açtım mı? Zora sokacak bir cümlemi duymadınız. Sonra seçimler bitti, İnce ile benim aldığım oy Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı oy kadar..." ifadesini kullandı.

Akşener, BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın da aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akşener, MHP lideri Bahçeli'nin bir kez daha "evine dön" çağrısı yapmasına ilişkin olarak ise, "Sayın Bahçeli'nin 'evine dön' çağrısının neye tekabül ettiğine dair bir fikir sahibi değilim. Gerçekten bilmiyorum" diye konuştu ve ekledi:

"İlk söylediği zaman Sayın Erdoğan'ı göreve çağırmıştım, ortağıyla ilgilenmesini talep etmiştim. Bu defaki pek çok hakaretin üzerine bir davet. Davet midir, nedir?

Sayın Bahçeli'yi anlama gayretinden vazgeçmiş bir insanım. Kendisine tavsiyem, Sayın Erdoğan çok şeyle meşgul. Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Doğu Perinçek'in zamanları çok. Emeklinin, çocuğuna bir şey götüremediği için intihar eden işsizin, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamadığı için gece oturup gündüz uyuyan o gencin, esnafın derdine çare arayacak, el ele tutuşsunlar projeler yapsınlar ve büyük ortağa iletsinler. Türkiye'nin hayrına olacak bir iştir."

Kendilerine iktidardan bir ittifak teklifi gelmediğini kaydeden Akşener, "Niye olmaz? 2017 referandumuna çok sert karşı duran insanların, partili cumhurbaşkanlığının Türkiye'yi iyi yerlere getirmeyeceğini, tam tersine uçuruma doğru götüreceğini o zamanlar söyleye söyleye gelmiş, buna karşı durmuş insanların kurduğu bir siyasi parti İYİ Parti" görüşünü dile getiriyor.

Akşener, "Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar'ın, başörtülü hakimlerle ilgili açıklaması ve sonrasında gelen tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt veriyor:

"Sayın Sağlar'ın açıklaması, nereden baksanız, durup dururken hissi bir açıklama. Bugün bir yazarda okudum, kendisiyle görüşmüş. Meğer bir mahkemesinde başörtülü bir kadın hakim, iyi davranmamış kendisine. Ama buna karşılık eğer bu şekilde bakarsak vallahi sayın Sağlar gibi giyimli kuşamlı erkek hakimler benim evim basıldı insanları beraat ettirdi.

Prensip olarak tavrım şu; yahu bırakın kadınları. Kadına tarif üzerinden çemkirmeyi kesin. Kadın bir tercihte bulunuyor, o tercih üzerinden erkekler neden konuşur. Bunu en az 15 yıldır söylüyorum. Anlayabilmiş değilim. Çünkü çok rahat bir alan orası. Emek istemeyen bir alan.

Bütün bunların neticesinde özneyi kadın ede ede, bir günde 3 kadının katledildiği bir döneme gelindi. Bir yılda 356 kadın katledildi bu ülkede. Sürekli kadın üzerinden bir tarif ve birbirlerine bağırma, çağırma..

Başörtülü 21 yaşında bir kız çocuğu için de neler söyledi cuma namazının çıkışında Sayın Erdoğan? Al birini vur ötekine. Sayın Kılıçdaroğlu o konuda çok net bir tavır koydu. Gerisine bakmak doğru değil."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2021'i "reform yılı" ilan etmesine de değinen İYİ Parti lideri, "Hukuk reformu konusunda, keşke yapılabilse ama zor. Biz ondan geçtik. Yani var olan, atılmış olan adımlar uygulanabilse o bile büyük bir imkân" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Ekonomideki reform konusu, demokrasi ve hukukla iç içe. Siz, kuralları önceden ilan edilmiş ve ona uyulacağını ilan ettiğiniz ve ona uyduğunuz bir sistemde yatırım gelir.

Abdulhamit Gül reformdan bahsetti, Sayın Erdoğan hem bunu benimsediğini hem de üzerine ekonomi reformunu söyledi.

Alaattin Çakıcı, Sayın Kılıçdaroğlu'na tehditte bulundu. Sayın Bahçeli, Çakıcı 'dava arkadaşımızdır' dedi. Ben de o zaman döndüm dedim ki 'kızım sana söylüyorum gelinim sen işit' bu iş. Racon dediğimiz iş o. Yani içteki sistemden sorumlu Cumhur İttifakı'nın Sayın Bahçeli, dıştaki işlerden sorumlu Sayın Doğu Perinçek.

AK Parti ve genel başkanı neden sorumlu çok fazla anlayabildiğim yok. Böyle bir sistem var. Dolayısıyla ben bir reform beklemiyorum."

Millet İttifakı'nın olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi aday çıkaracağı sorusunu yanıtlayan Akşener, "Türkiye'nin geleceğini kişisel hedeflerle zora sokmayacağım diyorum. Bunu bir genel başkanın bu netlikte söylediği de vaki değildir. Ben söylüyorum. Çünkü bizim partimiz bu sistemin Türkiye'ye nelere var olacağını gördüğü için kurulmuş bir parti olduğu için" ifadesini kullanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.