19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Berlin14°C

AKP'Lİ VEKİLDEN 'ŞİDDET DİLİ'NE ÇAĞRI!

AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'liler için "gebertildiler" denilmesini istedi. Milletvekili,

AKP'li vekilden 'şiddet dili'ne çağrı!

22 Ağustos 2012 Çarşamba 19:50

 Milletvekili Muhyettin Aksak, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'liler için "gebertildiler" denilmesini istedi. Milletvekili, PKK'liler için de "Ermeni dönmesi" ifadesini kullandı.

Bölgede artan çatışmalar ve yaşanan siyasal gelişmeler karşısında AKP'li yetkililer ölçüyü iyice kaçırdı. BDP'ye ağır hakaret ve tehditlerin ardından, bu kez de cenazelere hakaret edildi.

AKP Erzurum İl Teşkilatı'nın, merkez Palandöken İlçesi Çeçenistan Parkı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katılan AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, yaptığı açıklamalarla "pes" dedirtti.

Aksak, yakın zamanda 200 PKK'linin yaşamını yitirdiğini ileri sürerken, "Bunlar için 'etkisiz hale getirildi' denilmemelidir. Bunlar için 'gebertildi' denilmelidir. Kürt kardeşlerimizi bunlardan ayırıyoruz. Bunlar, baktığınız zaman ya 'satılmış beyinler', ya 'Ermeni dönmesi' çocukları, ya da Suriye'den İran'dan ülkemize sızan 'alçaklardan' başka bir şey değil" ifadesini kullandı. (evrensel)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.