30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

AKP'Lİ ÇELİK: BUNUN ADI ÇİFTE STANDARTTIR

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, mahkemenin BDP'li vekillerle ilgili tahliye talebine ret kararını eleştirdi.

AKP'li Çelik: Bunun adı çifte standarttır

16 Aralık 2013 Pazartesi 18:44

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ı "uzun tutukluluk hak ihlali" gerekçesiyle haklı bulmasının ardından, mahkeme Balbay'ı serbest bırakmıştı. Mahkemenin CHP'li Balbay kararı üzerine BDP'li vekiller de mahkemeye tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme ise bugün aldığı kararla BDP'li vekillerin tahliye talebini reddetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden'e konuk oldu. Hüseyin Çelik şunları söyledi:

BDP'lilerle ilgili kararda çifte standart var, kabul edilemez

"BDP'lilerle ilgili verilen bu kararı görünce doğrusunu isterseniz hayret ettim. Gerçi nihai karar değil bu, itiraz süresi var ama BDP'li vekiller için verilen bu kararda çifte standart var. Eğer bir memlekette hukuk varsa herkes için eşit işler. CHP'liye farklı hukuk BDP'liye farklı hukuk, AK Partiliye farklı hukuk olamaz!

Hukuk herkes için lazımdır ve aynı olmak zorundadır. Dolayısıyla bugün BDP'liler ile ilgili verilen karar Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla benzerlik tekil etmiyor. Bu çifte standarttır, doğru değildir, doğru olmamıştır. Kaldı ki söz konusu BDP'liler için istenen cezalar 7-8 yıl kadardır ve henüz hüküm giymemişlerdir."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.