02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

AKP'Lİ BAKAN DA KİTABI İNDİRMİŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'li bakan da kitabı indirmiş

02 Nisan 2011 Cumartesi 16:48

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan ''İmamın Ordusu'' adlı kitap taslağını okuduğunu söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan ''İmamın Ordusu'' adlı kitap taslağını okuyup okumadığını sorması üzerine Ergün, ''Okudum, dün gece böyle bir hızlı okumayla gözden geçirdim'' dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, ''Kitabı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Türkiye'de o tarzdan kitaplar var. Kitap, zaten başka kitaplardan birçok alıntılarla dolu. Ama kitap üzerinden yapılan tartışmanın mecrası doğru değil. Sorunun, kitabın kendisinden kaynaklandığını zannetmiyorum. Kitabın öncesindeki bağlantılarla ilgili sorun olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla kitap üzerinden tartışma yapmak bizi bir sonuca götürmez. Bu nevi kitaplar Türkiye'de bir hayli var. O kitaplardan birçok alıntılar var. Kitabın konsepti kabul edilmeyebilir, insanlar bunu beğenmeyebilirler. Bir cemaatin hakkındaki spekülasyonları kitaplaştırmak veya devam eden bir davayı başka bir mecraya doğru sürükleyecek mesajlar vermek, bir kitabın içinde kabul edilebilir şeyler değil. Ama bunu yapan çok sayıda kitap var. Başka kitaplar da var. O yüzden kitap üzerinden değerlendirme yapmanın kamuoyunu hatalı bir sonuca götürdüğü anlaşılıyor. Kitabın öncesindeki bağlantıların ne olduğunu bilmiyoruz.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.