29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

AKP'DEN İHRACI İSTENEN ÜSTÜN: 'PERİNÇEK İLE KOL KOLA OLANLAR...'

Eski AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin, 'Zulüm bizdense ben bizden değilim' dedi.

AKP'den ihracı istenen Üstün: 'Perinçek ile kol kola olanlar...'

03 Eylül 2019 Salı 13:05

AKP Merkez Yürütme Kurulu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar vermişti.

Karara ilişkin açıklamada bulunan eski Sakarya Milletvekili Üstün, "Bir hareket kendi Genel Başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Üstün, şunları söyledi:

"Hayatım boyunca doğruları söyleyip, dosdoğru olmaya gayret ettim. AK Parti kuruluş ilkelerinden uzaklaştığında da bunları önce içeride, sonraki aşamalarda dışarıda açık bir dille ifade ettim. AK Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmamış olsaydı iyi niyetli yapıcı uyarılarımızı dikkate alırdı. Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar, terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına tahammül edemediler. Yeni Ömerler arayanlara önce siz Ömer olmalısınız dedik buna tahammül edemediler. Ne söylediysek partinin ve ülkemizin iyiliği için söyledik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Henüz tarafımıza iletilmiş yazılı bir tebligat yok. Bilahare Sayın Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarımızla istişare edip bir tutum belirleyeceğiz. Adaleti aradığımız yeni adli yılbaşında MYK kararı son derece adaletsiz bir karar olmuştur. ‘Zulüm bizdense ben bizden değilim…’ diyen Rachel’i rahmetle, minnetle anıyorum. Bir hareket kendi Genel Başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum…”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.