25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara22°C
  • İzmir19°C
  • Berlin7°C

AKP’DE BAE KRİZİ: CAHİT ÖZKAN’IN İSTİFA ETMESİ İSTENDİ ANCAK DİRENİYOR

​AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın BAE ile ilgili açıklamalarına karşı çıkan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” dedi. Özkan’ın partiden istifa etmesinin istendiği ancak kendisinin direndiği belirtiliyor.

AKP’de BAE krizi: Cahit Özkan’ın istifa etmesi istendi ancak direniyor

15 Mayıs 2022 Pazar 15:21

AKP içinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili başlayan tartışma büyüyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan Zor Ama Yine De Sor programına katıldı. Program sırasında Armağan Çağlayan tarafından Özkan’a “Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişkiler kuruldu, imzalar atıldı. Ama hükümete yakın çevreler BAE’yi 15 Temmuz’un sponsoru ilan etmişti. Arada ne değişti?” sorusu soruldu.

Özkan: BAE teslim oldu

BAE’nin 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olduğu düşüncesine inandığını söyleyen Özkan, “Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu” yanıtını verdi.

Çelik: Partimizin görüşünü yansıtmıyor

Cahit Özkan’ın yaptığı açıklamaların partilerinin görüşünü yansıtmadığını söyleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” paylaşımında bulundu.

‘İstifası istendi’ iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz ise BAE’ne dair açıklamaları parti içinde tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın istifasının istendiğini iddia etti.

Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Öğrendiğim kadarıyla AK Parti’de, Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan istifa etmesi istendi. Ancak Özkan, direniyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.