30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

AKP 45 MİLLETVEKİLİNİ BÖLGE'YE GÖNDERİYOR

AKP, çözüm süreci kapsamında 45 milletvekilini haftasonu Diyarbakır, Batman ve Siirt’e gönderiyor.

AKP 45 Milletvekilini Bölge'ye gönderiyor

03 Nisan 2013 Çarşamba 10:11

Çözüm süreci konusunda milletvekilleri ile Ankara’da toplantılar düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük çoğunluğu batı illerinden seçilen 45 milletvekilini haftasonu görüşmelerde bulunmak ve halkı dinlemek için Diyarbakır, Batman ve Siirt’e gönderiyor.

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın da yer alacağı milletvekilleri cuma günü Diyarbakır’a gidecek ve gruplar halinde merkez ile belirlenen 5 ilçede halkla biraraya gelip esnafı dinleyecek. Diyarbakır’da sivil toplum kuruluş temsilcilerini de dinleyecek olan milletvekilleri, cumartesi günü Batman’a geçecek. Batman ve 4 ilçesinde gruplar halinde incelemelerde bulunacak olan milletvekilleri daha sonra Siirt merkez ve 4 ilçesinde de halk ile biraraya gelecek halkın çözüm süreci ile ilgili beklentilerini ve önerilerini alacak.

Çoğu batı bölgelerinden

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, milletvekillerinin büyük bölümünün batı bölgelerindeki milletvekillerinden oluşacağını ve çözüm süreci kapsamında gelip bire bir doğrudan bölgedeki halkla görüşmelerinin algı için çok önemli olacağını söyledi.

Ensarioğlu, bugüne kadar doğu ve batı arasında bir diyalog sorunu bulunduğunu, bölgeye gelecek milletvekillerinin izlenimlerini gidip kendi bölgesinde anlatmalarının önemli bir adım olacağını da belirterek, “Milletvekilleri, buradaki bölge halkının düşünce ve isteklerini yerinde halkla diyaloga girip dinleyecek. Bu gezi, Çözüm süreci açısından çok önemli olacaktır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.