03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

AKİT MATBAASINA BOMBA!

Göztepe Mahallesi Orhangazi Caddesi'nde bulunan Akit gazetesinin matbaa tesislerine saat 22.00'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı.

Akit matbaasına bomba!

12 Ocak 2013 Cumartesi 10:04

Bahçeye düşen bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası matbaada ufak çapta maddi hasar meydana geldi. Bunun üzerine maatbaa çalışanları durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Matbaada inceleme yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gazete matbaasına Bomba İmha Ekibi istedi. Matbaa tesislerine gelen Bomba Uzmanı Polis, özel kıyafetini giyerek bahçeyi kontrol etti. Yapılan araştırmalar sonrasında bomba parçaları ve deliller alınarak incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve gazete yetkilileri de olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Polis bombayı matbaaya atarak kaçan kimliği belirsiz kişi ya da kişileri tespit etmek için geniş çaplı araştırma başlattı. 

GAZETEDEN AÇIKLAMA

Akit Gazetesi’nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “ Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken gazetemiz Akit, yine hainlerin hedefi oldu. Son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara yayınlarıyla destek veren Akit’e bombalı saldırı yapıldı. Gazetemizin basıldığı İstanbul Bağcılar’daki matbaa tesislerine saat 22.10 sularında atılan el yapımı üç bombadan ikisi patladı, patlamayan bir bomba ise bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Bağcılar’daki matbaa tesislerimize atılan bombalarla gazetemizin güvenlik görevlilerinin hedef aldığı tahmin ediliyor. Bugünkü gazetemizin baskı hazırlıklarını yapan yazı işleri ekibiyle Dergah Ofset çalışanları, patlamayla birlikte dışarı çıktılar. Polis, bombaları atanları yakalamak için geniş çaplı aramalara başladı" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.