29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

AKDOĞAN’DAN PKK’YE: 'SİZDEN RİCA EDİYORUZ, BUNLARA SON VERİN' DEMİYORUZ

Akdoğan, AKP'li yönetcilerin sıkça telaffuz ettikleri ve sürecin olmazsa olmaz koşulu saydıkları 'kamu düzeni' hakkında konuştu.

Akdoğan’dan PKK’ye: 'Sizden rica ediyoruz, bunlara son verin' demiyoruz

29 Kasım 2014 Cumartesi 14:26

Başbakan Yardımcısı Akdoğan son günlerde AKP'li yönetcilerin sıkça telaffuz ettikleri ve sürecin olmazsa olmaz koşulu saydıkları 'kamu düzeni' konusunda bir açıklama yaparak PKK'yi uyardı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan şöyle konuştu:

"(Kamu düzeni) Bu olmadan hiçbir şey olmaz. Bu bölge insanının talebidir. Bölge insanının ihtiyacıdır. Sen hem 'eylemsizlik var' diyeceksin, 'karakol basmıyormuş' neymiş, onun dışında her şeyi yapacaksın. Yol keseceksin, adam kaçıracaksın, makine yakacaksın, yatırımı engelleyeceksin, insanları kaçıracaksın, haraç alacaksın. Sonra neymiş efendim, 'eylemsizlik' varmış, bırakın bu kandırmacayı. Temel zemin kamu düzenidir. Burada eğer 'eylemsizlik kararı aldım' diyorsan adam gibi bunu uygulayacaksın, adam gibi sözünde duracaksın, bu ricada bulunmuyoruz. 'Sizden rica ediyoruz, bunlara son verin' demiyoruz. Söz verdiysen, sözünü tutacaksın, tutmuyorsan biz gereğini yaparız, bunu yapma gücüne ve imkanına da sahibiz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.