20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

AKAR: ÖNÜMÜZDE FIRAT'IN DOĞUSU VAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu.

Akar: Önümüzde Fırat'ın doğusu var

11 Ocak 2019 Cuma 12:34

Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekat hazırlıkları ve birlik sevkiyatları sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Şanlıurfa’daki Suriye sınırına gitti. Birlikleri dolaşarak, denetlemelerde bulunan Akar’a, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de eşlik etti.

Bakan Akar burada yaptığı açıklamada, “Önümüzde Münbiç, Fırat’ın doğusu var. Bununla alakalı gereken planlamalar yapıldı. Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeri ve zamanı geldiğinde, önceki operasyonlara benzer şekilde, buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara gömülecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkemizde veya sınırlarımız ötesinde, nerede olursa olsun teröre son vermek için son derece kararlı” dedi.

Hulusi Akar, “Et ve tırnak gibi olduğumuz Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuzun olmadığını, akıl sahibi herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.