06 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin12°C

AK PARTİ ŞİVAN’A ‘DÖN’ DİYECEK

Almanya’ya gidecek olan AK Parti’li 3 milletvekili Kürt sanatçı Şivan Perwer’le görüşerek Türkiye’ye dönmesini isteyecek.

AK Parti Şivan’a ‘dön’ diyecek

07 Kasım 2009 Cumartesi 10:29

Türkiye’de Hükümet, “Kürt açılımı”nı 10 Kasım’da parlamento gündemine getirmeye hazırlanırken, Almanya’ya gidecek olan AK Parti’li 3 milletvekili Kürt sanatçı Şivan Perwer’le görüşerek Türkiye’ye dönmesini isteyecek.

Dünyaca ünlü Kürt sanatçısı Şivan Perwer, kuruluş hazırlıkları tamamlanan Şivan Perwer Kültür Merkezi’nin açılışını 14 Kasım’da yapacak. Şivan Perwer’in, açılışa DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve avukatı DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan’ın yanı sıra AK Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Aslan, Abdurrahman Kurt ve Van milletvekili Gülşen Orhan’ı da davet etti.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleşecek açılışa AK Parti’li milletvekilleri olumlu yanıt verdi. Açılışın yanı sıra aynı akşam Şivan Perwer’in vereceği konseri de izleyecek olan vekiller, ayrıca sanatçıyla özel bir görüşme yapacak.

“Demokratik açılım” sürecini anlatacak olan vekiller, Şivan’dan, Türkiye’ye dönmesini isteyecek. Başbakan Erdoğan’ın da dönüşünü çok istediğini vurgulayacak olan vekiller, Şivan’a, ülkeye dönmesinin “açılım” sürecine katkı yapacağını da ifade edecek.

Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi de Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a Şivan Perwer’in dönüşü için çalışma başlatması talimat vermiş, daha sonra AK Parti Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt kendisiyle görüşerek Türkiye’ye dönmesini ve TRT Şeş’in açılışına katılarak konser vermesini önermişti. Öneriyi reddeden sanatçı, “Kürt sorunu çözülmeden ve demokratik bir ortam sağlanmadan dönmeyeceği” mesajını vermişti.

AKnews

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.