30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

AHMET TÜRK'TEN ERDOĞAN'A DESTEK!

DTK Eşbaşkanı Türk, Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle ilgili, "Yerel yönetimler güçlendirilirse değişliğe destek veririz" dedi.

Ahmet Türk'ten Erdoğan'a destek!

02 Nisan 2011 Cumartesi 18:05

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın gündeme getirdiği başkanlık sistemiyle ilgili, "Yerel yönetimler güçlendirilirse değişliğe destek veririz" dedi.

Türkiye'de siyasal statünün kökten değişmesi gerektiğini ifade eden Türk, "Artık mevcut ideolojik yapılanmanın değişmesi gerekir. Türkiye önce demokratik bir anayasa ile nasıl demokratik bir ülke anlayışını gerçekleştirebilecek ona bakmak lazım. Eğer demokratik anayasada haklar, özgürlükler ve yerinde yönetim ilkeleri esas alınacak bir anayasa ise, bu Başkanlık sisteminin de Türkiye gündemine geldiği anlamı gelir. Bunlar birbiriyle bağlantılıdır ve kopuk olamaz. Siz Başkanlık sistemini getirdiğiniz zaman yerellerini güçlendirmelisiniz. Yerelden yönetim anlayışını kabul etmeniz lazım. Çünkü burada Başkanlık sistemini getirdiğiniz zaman Valilerin halk tarafından seçilmeleri gündeme gelecek. Yerel meclislerin yerinde yönetim ilkesinin esas alınması gerekir.

Başkanlık sistemi farklı ve büyük bir projedir. Bu gelişmeyi değişim ve dönüşüm için yeni bir adım olarak görmek lazım. Sayın Başbakan, Başkanlık sistemini getirirken ve tartışırken, bu konuda farklı değişimler konusunda ne düşündüğünü söylemiyor. Başkanlık olduğu zaman valiler, yerinden yönetim ve demokratik özerlik projesinin de gündemde tartışılması gerekir. Bütün bunların Türkiye'deki yeniden yapılanmanın gereksinimi olarak gündeme oturması gerekiyor. Sadece başkanlık sistemini gündeme oturtursanız, Türkiye'de bunun niçin yapıldığı anlaşılmaz. Bizim istediğimiz birilerinin güçlenmesi değil, sistemin tamamen değişmesi ve kalıcı anayasal değişikliklerin yapılmasıdır" dedi.

"DESTEKLERİZ"

Başkanlık sisteminde yerel yönetimlerin güçlenmesi durumunda destek vereceklerini açıklayan DTK lideri Türk, "Başkanlık sistemi ile bu gelişmelerin ortak tartışılması lazım. Türkiye'de statü değişirse biz yapılacak değişiklikleri destekleriz. Ama meseleye sadece Cumhurbaşkanı olacak kimsenin başkan olması üzerinde kurulan bir mantıksa bu çok tehlikeli, risklidir ve bu demokratik olmaz" şeklinde konuştu.

"KÜRT ÇOCUKLARINA ANDIMIZIN OKUTULMASI IRKÇILIKTIR"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'andımızın' kaldırılmasıyla ilgili yaptığı başvurudan bir gün sonra Danıştay'ın talebi oy birliği ile ret etmesini tesadüf olarak görmediklerini iddia eden Türk, "Artık günümüz dünyasında şovenizmin ve ırkçılığın dönemi bitmiştir. Geçmişte ırkçılığı çağrıştıran bütün söylemlerin değişmesi lazım. Neden her gün bir Kürt çocuğu, ne mutlu Türküm diyene, varlığım Türk varlığına armağan olsun dedirtiliyor. Varlığımı Türk varlığına armağan ediyorum dedirtmek aslında bir baskı ve ırkçı bir anlayıştır. Bunun karşısında olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.