08 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara6°C
  • İzmir13°C
  • Berlin9°C

AHMET TÜRK'E YUMRUĞA TAHLİYE

Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik ilk duruşmada tahliye edildi.

Ahmet Türk'e yumruğa tahliye

18 Haziran 2010 Cuma 10:43

Samsun'da, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırı düzenleyerek burnunu kırdığı iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik, ilk duruşmasında tahliye oldu.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik ve tutuksuz sanık Uğur Keskinsoy'un yargılanacakları Samsun Adliye Sarayı önünde geniş güvenlik önlemi alındı.

Ahmet Türk'ün, Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin duruşması için geldiği Samsun'da adliye çıkışı uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi geniş güvenlik önlemi alındı.

Adliye Sarayı'nın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin adliye binasına kadar olan bölümü ve birkaç sokak sonrası araç trafiğine kapatılırken, yan yollardan caddeye çıkışa da izin verilmiyor.

Görevliler dışında adliye binasına gelenlerin içeri alınmazken, duruşması olanlar da duruşmaların saat 10'dan sonra başlayacağı belirtilerek, geri çevriliyor. Basın mensupları da adliye binası dışında tutuluyor.

Yaklaşık 550 polisin görev aldığı güvenlik önlemleri kapsamında adliye binası önüne kurulan bariyerlerle yaya geçişleri de kontrol altında tutuluyor.

Bu arada, sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirilerek binanın arka bölümünde bulunan tutuklular için kullanılan kapıdan içeri alındı.

Duruşma sonrasında İsmail Çelik'in tahliye edilmesine karar verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.