05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin19°C

AHMET TÜRK'E SUİKAST İDDİASI

Ankara Başsavcılığı'na ulaştırılan bir ihbar mektubunda kapatılan DTP'nin eş başkanı Ahmet Türk'e suikast düzenleneceği öne sürüldü.

Ahmet Türk'e suikast iddiası

18 Haziran 2010 Cuma 04:21

Ankara Başsavcılığı'na ulaştırılan bir ihbar mektubunda kapatılan DTP'nin eş başkanı Ahmet Türk'e suikast düzenleneceği öne sürüldü. Ö.T. imzalı ihbarda, ortalığı karıştırmak maksadıyla yapılma aşamasındayken emniyetin dikkatli davranması ve olayı yaptırmak istedikleri uzman çavuşların da yapmamaları neticesinde suikastin gerçekleşmediği ileri sürüldü. İhbar mektubunda Türk'e yönelik suiksat ve saldırı hazırlığının halen devam ettirildiği şöyle anlatıldı: "Fakat halen yaptıracak adam arıyorlar. Bu işler için sorunlu uzman çavuşları seçiyorlar. Yapmayınca bir yolunu bulup ilişkilerini kesiyorlar. İşten atıyorlar. Siirt'te bu işleri Jandarma Binbaşı S.D. ve Jandarma Üsteğmen D.K. yönetiyor."

CEPHANELER ANKARA'DA

Savcılığa ulaştıralan ihbar mektubu hakkında Ankara Özel Yetkili Savcısı Halil Acıoğlu soruşturma başlattı. Ayrıca ihbar mektubunda, suikast ve saldırılar için gerekli malzeme ve cephanenin Ankara'daki İmrahor Deresi'nde bulunduğu iddia ediliyor. İhbar mektubunda "Cephanelerin yerleri ise Ankara'da İmrahor Deresi, Donkişot Atış Alanı yanında bulunan biri büyük diğeri küçük iki gölette saklıyorlar" ifadelerine yer veriliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.