27 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin4°C

AHMET TÜRK VE ARKADAŞLARI BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kuzey Irak'ta bulunan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki partililer Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Ahmet Türk ve arkadaşları Barzani ile görüştü

18 Eylül 2009 Cuma 13:41

Barzani'nin görüşmede üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, DTP lideri Ahmet Türk ve arkadaşlarını kabul ederken, Türkiye'deki Kürt sorunun çözülmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Mesud Barzani Ahmet Türk başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Görüşmede Türkye'de son gelişmeler, hükümetin Kürt açılımı çalışmaları başta olmak üzere son siyasi durumun ele alındığı bildirildi.

Kurdistan TV, Türk gazetecilerin alınmadığı görüşmenin görüntülerini yayınlarken verdiği haberde, Türk ile Barzani'nin Türkiye'deki Kürt sorunun ele alındığı ve PKK'nın bölgedeki durumunun ele alındığı bildirildi.

Barzani'nin görüşmede üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Barzani'nin sözcülerinden Faysal Debağ görüşmede Türkye'de Kürt sorunu ve Türkiye hükümetinin yapmış olduğu demokratik açılımın görüşüldüğünü DTP ile bölgesel Kürt yönetimi arasındaki ilişkilerin değerlendirildiğini belirtirken, “Anayasa çerçevesinde Kürdistan Başkanlığı gereken desteği sunacaktır" dedi.

Bölgedeki kaynaklara göre Barzani'nin yaptığı görüşmelere Barzani'nin yardımcısı konumundaki Fuat Hüseyin ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi dış ilişkiler sorumlusu Safin Dizai olduğunu bildirdi.

Ahmet Türk, "Kürt sorunun çözümü için başlatmış olduğumuz diyalog süreci devam ediyor. Bugün burada Kürt sorunun çözümünün ortak yolunu bulmak için düşünce alışverişinde bulunduk" dedi.

Talabani ile görüştü

DTP heyeti dün de Süleymaniye'de Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü. Ahmet Türk, görüşmede "Kürt sorununun sözde değil, pratikte atılacak somut adımlarla çözülebileceğini" söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.