22 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin2°C

AHMET TÜRK PKK'YE SESLENDİ

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Normalleşme için herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bunun için operasyonlar yapılmamalı, PKK da elini tetikten çekmelidir'' dedi.

Ahmet Türk PKK'ye seslendi

10 Eylül 2009 Perşembe 15:16

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Normalleşme için herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bunun için operasyonlar yapılmamalı, PKK da elini tetikten çekmelidir'' dedi.

Türk, ''Demokratik açılım'' süreci kapsamında MAZLUM-DER genel merkezini ziyaret etti. Türk, burada yaptığı konuşmada, ''yıllardan beri acıların yaşandığı Türkiye coğrafyasında, bu acıların devam etmemesi ve Kürt halkının da özgür ve eşit yaşayabileceği bir ortamın sağlanabilmesi için sürecin önem taşıdığını'' söyledi.

''Bu süreçte çabalar ve fırsatların olduğunu'' anlatan Türk, ''acıların bitmesini istemeyen güçlerin de bu süreci baltalamaya yönelik bazı çalışmaları olduğunu'' savundu. ''Bu ülkenin barışa, bu ülkenin kardeşliğe ihtiyacı var'' diyen Türk, bu süreçte başarılı olunursa belki de 100 yıllık acıların dindirilebileceğini ifade etti.

Ahmet Türk, şöyle konuştu:

''Bu tartışmalı dönemde, bu sancılı süreci fırsata dönüştürme konusundaki yapılan açılımları sonuna kadar destekliyoruz. Biz bu nedenle de sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını ziyaret ediyoruz. Bu konuda düşüncelerini almak istiyoruz. Neler yapabiliriz, neleri gerçekleştirebilir, ortak bir noktada nasıl buluşabiliriz, bu noktada çalışmaları sürdürüyoruz. İnanıyorum ki, bütün Türkiye halkı bu acılı sürecin sona ermesi için büyük bir çabanın içerisinde olacaktır. Bizim amacımız birbirimizi anlamaktır. Eğer birbirimizi anlamazsak, diyalog oluşturmazsak, bir Türkiye sorunu olan bu sorunu tartışamazsak, diyalog oluşturamazsak başarılı olma şansımız olmaz.''

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Uysal da katılımcı demokrasinin en önemli unsurlarından birinin sivil toplumun karar alma süreçlerine katılması olduğunu dile getirdi. Uysal, katılımcı süreçlerden geçmiş bir sivil anayasa yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Anayasa yapılana kadar kültürel hakların verilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.