07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

AHMET TÜRK: ÖZERKLİK OLSA DERİN DEVLET BU KADAR ETKİLİ OLMAZ

Ahmet Türk, 'Türkiye'nin bir bütün olarak sisteminin değişmesi gerekiyor. Yerelden yönetimi esas almak lazım' dedi.

Ahmet Türk: Özerklik olsa derin devlet bu kadar etkili olmaz

05 Nisan 2014 Cumartesi 11:57

Özerklik konusunda Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Ahmet Türk, 'Türkiye'nin bir bütün olarak sisteminin değişmesi gerekiyor. Yerelden yönetimi esas almak lazım' dedi

Türkiye 'de özerk yönetimlerin oluşması gerektiğini savunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Türk, "Özerk demokratik bir yapı olsa, bugün derin devlet bu kadar etkili olmaz. Gladyolar etkili olmaz" dedi. 

Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanı olan Ahmet Türk, CNN TÜRK'te Rıdvan Akar'ın sunduğu "Habere Dair" programında şunları söyledi. 

"Türkiye'nin bir bütün olarak sisteminin değişmesi gerekiyor. Yerelden yönetimi esas almak lazım. Demokratik özerk yapıları oluşturmak lazım. Bu sadece Kürt bölgeleri için değil, tüm Türkiye için geçerlidir. Demokratik bir Türkiye istiyorsak demokratik özerk yönetimleri oluşturmamız lazım. Katı merkeziyetçi anlayış kendi içinden anti demokratik güçlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bugün özerk demokratik bir yapı olsa, bugün derin devlet bu kadar etkili olmaz. Gladyolar etkili olmaz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.