29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

AHMET TÜRK: HALKA ANLATAMAYIZ

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, anayasa değişikliği konusunda CHP ve MHP ile aynı noktada olmanın kendilerinin rahatsız ettiğini söyledi.

Ahmet Türk: Halka anlatamayız

26 Nisan 2010 Pazartesi 22:42

Ahmet Türk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen anayasa değişikliği paketi ve referanduma ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Röportajda Türk, sorulara şöyle cevap verdi:

Tümden bir anayasa değişikliğinden yana olduklarını belirten Türk, “BDP, Anayasa değişikliğine destek vermeyerek MHP ve CHP ile aynı çizgide yer aldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Gerçekten biz de rahatsızız yani CHP ve MHP ile oy kullanırken aynı noktada olmaktan. Biz de bunun hesabını yapıyoruz. Ama nedenlerimiz ortada. Biz barış ve demokrasi adına çok ciddi adımlar atılmadığı için bu noktadayız. Tabiî ki bunun sıkıntısını da yaşıyoruz. Bunu halkımıza da anlatamayız.”

Türk, “Anayasa paketi büyük bir ihtimalle referanduma gidecek. Referandumdan nasıl bir sonuç çıkar?” sorusu üzerine de, “BDP destek verdiği takdirde bölgede oy oranı (değişikliğe evet diyen) yüzde 95'lere çıkar dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.