05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

AHMET HAKAN'DAN ERDOĞAN YORUMLARI

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Kongresi'nde Kürt açılımından söz ederken saydığı sanatçı, yazar ve şair isimleri Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ahmet Hakan'dan Erdoğan yorumları

05 Ekim 2009 Pazartesi 12:37

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Kongresi'nde Kürt açılımından söz ederken saydığı sanatçı, yazar ve şair isimleri Türkiye'nin gündemine oturdu.  Ahmet Hakan, Erdoğan'ın bu tavrını ve Kürt açılımını yorumladı: "Başbakan'a yanlışları söylenmiyor, açılımların önce içselleştirilmesi lazım."

Ahmet Hakan'dan Erdoğan yorumları programına katılan Ahmet Hakan'ın çarpıcı tespitleri şöyle:

"Toplumun ortak değerleri sayılabilecek isimlerin, hor görülmüş, sürgüne gönderilmiş isimlerin bu tür metinlerde yer almasının farkındayım. Fakat bunun bir anlam ifade edip etmeyeceği, sonuca yol açıp açmayacağı konusunda karamsarım.

Başbakan bu isimleri sayarak bütün Türkiye'yi kucakladığı, değerlere sahip çıktığı mesajını veriyor ama icraatında hiç de öyle Türkiye'nin bütünlüğünü kucaklayıcı söylem içinde değil. Mesela; söz söyleme hürriyeti, basın özgürlüğü açısından son derece sorumlu uygulamalara imza atıyor. Tahammülsüzlük var.

Kürt açılımı gibi önemli bir sorunu çözecek olan bir Başbakan, herkesin kabul edebileceği 15 ismi peşpeşe sayarak birşey elde edemez. Önemli olan içşelleştirildiği mesajını vermek.

Sizin hakkınızda en küçük bir eleştiri getiren yazarın başına musallat oluyorsunuz, sonra Türkiye'nin kanayan yarası Kürt sorununu çözeceği diyorsunuz. Siz daha gazeteciyle sorununuzu halledememişsiniz, dağdaki PKK'lıyı indirmeye çalışacaksınız.

Bu mesajlar güzel, değerini küçümsemiyorum ama içselleştirilmiş bir tutuma dönüşmesi gerekir. Başbakana bunları kimse söylemiyor, bunların yakınları tarafından söylenmesi lazım. Uzun süredir yanlış yapılıyor diyen kalmadı etrafında."

Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde şu isimleri saymıştı: Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre, Mevlana, Sabahat Akkiraz, Tatyos Efendi, Cem Karaca, Ahmet Kaya, Mehmet Akif, Nazım Hikmet, Ahmedi Hani, Said-i Nursi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.