09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara17°C
  • İzmir20°C
  • Berlin17°C

AHMET HAKAN EKŞİ'Yİ TOPA TUTTU

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Oktay Ekşi'nin istifa kararına tam destek verriken sert eleştiriler yöneltti.

Ahmet Hakan Ekşi'yi topa tuttu

31 Ekim 2010 Pazar 10:35

Ekşi'nin istifasıyla ilgili kararını Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan "Oktay Ekşi yakışanı yaptı" yazısıyla destekledi. Hakan yazısında, "Oktay Ekşi, “kantarın topuzu”nu değil, kantarın kendisini kaçırmıştı" eleştirisi getirdi.

Ahmet Hakan yazısında önce Oktay Ekşi'nin “Şimdi anasını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyorsunuz” sözlerini hatırlatarak "Oktay Ekşi, “anasını satan zihniyet” diyerek, hükümete, Başbakan’a ve bakanlara çok çirkin bir şekilde hakaret etti" dedi.

Ekşi'nin istifa kararını açıklamadan önce “Oktay Ekşi istifa etmelidir” çerçevesinde bir yazı kaleme aldığını anlatan Hakan o yazısında, "Oktay Ekşi, “kantarın topuzu”nu değil, kantarın kendisini kaçırmıştı. Yaptığı ayıp, “Biraz ağır kaçtı galiba, özür dileriz” tonunda ifadelerle geçiştirilebilecek türden bir ayıp değildi" dediğini aktardı.

Oktay Ekşi’nin yazısının özür sınırlarını aştığını savunan Hakan, istifa kararıyla ilgili de, “Basın Konseyi Başkanı” sıfatıyla, “anasını satanlar” cümlesinden çok daha hafif şeyler yazan gazeteciler hakkında bile kınama kararları alan deneyimli bir gazeteciden de böyle bir tutum beklenirdi. Oktay Ekşi’nin istifa etmesi çok yerinde olmuştur.
Yol açtığı sorun, başka türlü telafi edilemezdi"
yorumu yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.