28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

AHMET ALTAN'I DA TEHDİT ETMİŞLER!

28 Şubat döneminde bir bakanın şantajla ve tehditle istifa ettirildiği iddialarının konuşulduğu bugünlerde bir itiraf da Ahmet Altan'dan geldi.. İşte Altan'ın 'O günler' başlıklı yazısı...

Ahmet Altan'ı da tehdit etmişler!

02 Mart 2012 Cuma 09:06

28 Şubat döneminde bir bakanın şantajla ve tehditle istifa ettirildiği iddialarının konuşulduğu bugünlerde bir itiraf da Ahmet Altan'dan geldi...

O günler

Gerçeği bilmekle, gerçeği görmek arasında ciddi farklar var.

28 Şubat, “medyanın rolünün” en fazla olduğu askerî darbeydi, hatta “generaller mi medyayı kullandı, medya mı generalleri kullandı” sorusunun kesin bir cevabının verilemeyeceği kadar iç içe geçmiş bir durum yaşanmıştı o dönemde.

Generallerle medyadaki bazı isimlerin el ele verdiklerini biliyorduk ama Can Ataklı önceki akşam çok “somut” bir olayı anlatıp da gerçeği gözümüzün içine sokunca irkildik.

Ataklı’nın anlattığı olay dehşet verici.

O günlerde Sabah’ın yöneticisi olan Zafer Mutlu, dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel ve Can Ataklı çok eski arkadaşlar.

Bir gün Mutlu, Ataklı’ya diyor ki, “Git Bahattin’e söyle, Hürriyet’te onunla ilgili dosyalar var ve Hürriyet’çiler onun istifasını istiyorlar”.

Ataklı, Yücel’i bulup bu mesajı iletiyor.

Ataklı’nın anlatımına göre, Yücel bunun üzerine eşiyle çocuklarını çağırıyor ve Ataklı’nın yanında, “Benim bir kusurum yok ama size bırakacağım isim kirlenmesin diye çekileceğim” diyor.

Hikâye korkunç.

Devamı için

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.