19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin13°C

AÇILIM'IN EN ZOR GÜNLERİ!

Güneydoğu Anadolu'da bir çok yerde yapılan izinsiz gösterilerde olay çıktı. Olaylara müdahale eden polis pek çok göstericiyi gözaltına aldı.

Açılım'ın en zor günleri!

05 Aralık 2009 Cumartesi 15:54

HAKKARİ:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen mitingin ardından gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

fotogaleri.jpg
PKK'nın kuruluş yıldönümünde çıkan olaylardan...

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesinde DTP tarafından düzenlenen ve aralarında Kandil bölgesinden gelen grubun da bulunduğu bildirilen mitingin ardından bazı gruplar gösteri ve yürüyüş yapmak istedi.

8714

Polisin uyarısına rağmen dağılmayarak taş atan göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Kentin ara sokaklarına dağılan göstericilerin eylemlerinin sürdürdükleri bildirildi.

VAN:

Van'ın Akköprü, Süphan ve Doğu caddelerinde dün ve önceki gün gece düzenlenen gösterilerde, polise taş ve molotof kokteyli atan, ev ve iş yerlerinin camlarına zarar verdikleri iddia edilen E.E, Ü.C, G.K, H.Ö, İ.A, E.K. ve C.A. dün gece Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde gerekli ifadeleri alınan 7 kişi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞANLIURFA:

Şanlıurfa'da DTP'li vekillerin de katıldığı yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı, "Özgür irade, demokratik çözüm" yürüyüşü sırasında bir grup, kendilerini protesto eden grubun bulunduğu Ülkü Ocakları binasını ve çevredeki işyerlerini taşladı..

8715

DTP tarafından olaylı başlayan mitingin bitiminde de gerginlik yaşandı. Miting ardından 30 kişilik grup, Şehitlik Kavşağı'nda slogan attı. Polis gruba copla müdahale etmeye başladı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kentte, gerginlik sürüyor.

DOĞUBAYAZIT:

Ağrı'nın Dopubayazıt İlçesi'nde Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilçe teşkilatı önünde toplanan bir grup, yürüyüş düzenlemek istedi. İlçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gurubun yürüyüş yapmasına izin vermeyerek dağılmaları konusunda uyarı yaptı.

CİZRE:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Cudi Mahallesi Dörtyol mevkisinde toplanan ve aralarında Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ile Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın bulunduğu DTP'li grup, gösteri yapmak istedi. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Gösteriler yer yer mahalle aralarında devam ediyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.