02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin23°C

AÇIK ÖĞRETİM’LİLERE MÜJDELİ HABER!

Hedefler arasında açık öğretimden örgün eğitime geçiş imkanının sağlanması, açık öğretim öğrencisine burs imkanının tanınması ve sınav sisteminin değişmesi var.

Açık Öğretim’lilere müjdeli haber!

11 Ocak 2010 Pazartesi 19:46

Atandığı Rektörlük görevine 1 Ocak’ta başlayan Prof. Dr. Aydın, Yunusemre Yerleşkesi'ndeki konuk evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Önümüzdeki dönemlerde mevzuatlarımızı buna uygun hale getireceğiz. Açık öğretime gelen öğrenciye artık açıktan mezun olacaksın durumu ortadan kalkacak. Başarılı öğrencilerin açık öğretimde önünü açacağız. Kimse sanmasın ki üniversiteyi kazanamayanlar açık öğretime gidiyor. Hayır bu sistemin içinde son derece başarılı öğrenciler var. Bundan sonra da gelecektir. Bu başarılı öğrencileri açık öğretime çekmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS

Bunun yanında açık öğretim öğrencisi için üniversite sınav kılavuzunda yapılacak değişiklikle burs vereceklerini bildiren Prof. Dr. Aydın, ''Biz onlara sınırlı sayıda da olsa örgünde olduğu gibi bizi tercih ettikleri takdirde burs uygulamalarından yararlanma imkanı vereceğiz. Yani yeni bir açık öğretim süreci başlıyor...” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.