30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Berlin27°C

ABDULLAH GÜL TABURCU EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kulaklarındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

Abdullah Gül taburcu edildi

01 Eylül 2012 Cumartesi 21:42

Türk Konseyi Zirvesi'ne katılmak üzere 22 Ağustos'ta gittiği Kırgızistan'nın başkenti Bişkek'ten kulağındaki rahatsızlığın nüksetmesi üzerine baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Ankara 'ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , 23 Ağustos Perşembe gününden bu yana Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi kulak, burun, boğaz hastalıkları bölümü uzmanlarının gözetiminde tutuluyordu. Doktorların ameliyata gerek görmemesinden dolayı, Cumhurbaşkanı Gül 'ün, 23 Ağustos Perşembe günü başlanan tedavisi Prof. Dr. Ergin Turan tarafından sürdürüldü. İlaç tedavisi sonucu sağlığı her geçen gün iyiye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'e, tedavisi boşunca eşi Hayrünnisa Gül refakat etti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün sağlık durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Gül'ün sağ kulağında daha belirgin olmak üzere her iki kulağında iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğunu, problemin iç kulaktaki sıvı basıncının yükselmesine bağlandığını ve 24 Ağustos Cuma günü yapılan odyolojik incelemede her iki kulakta düzelmenin başladığını açıkladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi ve tetkikleri yürüten doktorların, kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için iki ay uçak seyahati yapmaması tavsiyesinde bulunması üzerine Cumhurbaşkanı Gül , eylül ve ekim ayındaki yurtdışı programlarını iptal etti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 28 Ağustos Salı günü düzenlediği basın toplantısında, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle tedavisi süren ve farklı hastanelerden akademisyenler tarafından sağlık durumu değerlendirilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'e, günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve kutlamalarına katılmamasının tavsiye edildiğini bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.