30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

ABD'NİN NATO BÜYÜKELÇİSİ: YPG'Yİ TERÖRİST OLARAK GÖRMÜYORUZ

ABD'nin NATO büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, Kürtlerin kendileriyle birlikte IŞİD karşıtı savaşta yer alan saygın müttefikler olduklarını ve YPG'yi terörist olarak görmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

ABD'nin NATO Büyükelçisi: YPG'yi terörist olarak görmüyoruz

05 Aralık 2019 Perşembe 12:42

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, CNN'den Christiane Amanpour ile Nato Zirvesi'nin yapıldığı Londra'da bir söyleşi gerçekleştirdi.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Hutchison, "Kendilerinin Suriyeli Kürt Hak Savunma Güçleri'ni (YPG) terörist olarak asla değerlendirmediklerini ve NATO ittifağı içerisindeki hiçbir üyenin de bunu dile getirecek bir argümanı kabul etmeyeceğini" vurguladı.

Hutchison konuşmasının devamında, Kürtlerin kendileriyle birlikte IŞİD karşıtı savaşta yer alan saygın müttefikler oldukları hususunda hiçbir şüphenin bulunmadığına dikkat çekti.

NATO Genel Sekreteri, Jens Stoltenberg, YPG'nin terör listesine konulmasını kesin bir dille redderek şunları dile getirdi:

"NATO ve Türkiye arasında kimlerin terörist olduğu konusunda bir anlaşmazlık var. NATO, YPG'yi terörist olarak görmüyor aksine terörizme karşı mücadelede bir müttefik olarak kabul ediyor."

Stoltenberg, Türkiye tarafından dayatılan Kürt YPG'yi terörist bir örgüt olarak ilan etme fikrine NATO üyelerinin büyük çoğunluğu tarafından karşı çıkıldığını belirterek, "konunun bugünkü görüşmede tartışılmasa da genel olarak NATO üyeleri arasında tartışılan bir konu olduğunu" dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.