19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin5°C

ABD'Lİ YETKİLİ: YPG'YLE İLİŞKİMİZ TAKTİKSEL VE GEÇİCİ

ABD'li üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, YPG ile ilişkileriyle ilgili olarak, 'Geçici, taktiksel ve eylem odaklı' ifadesini kullandı.

ABD'li yetkili: YPG'yle ilişkimiz taktiksel ve geçici

14 Kasım 2018 Çarşamba 16:10

Menbiç’in dışında TSK’yle ortak devriyeyle ilgili açıklama yapan ABD’li üst düzey yetkili, “Devriyelerin başlaması büyük bir başarı. Devriyelerin sıklığına komutanlar karar verecek. Devriyeler Suriye stratejimizin doğal bir parçası” açıklamasında bulundu.

ABD askerlerinin YPG’yle devriyeye çıktığı hatırlatılan yetkili, “Bu YPG ile ortaklığımızın doğal uzantısı olarak görülmeli. Bu Türkiye ile değil, Suriye’nin kuzeydoğusundaki istikrarla ilgili” şeklinde konuştu.

NTV’de yer alan habere göre Türkiye’den bir grup gazeteciyle bir araya gelen ABD’li yetkili, iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında soruları yanıtladı.

Türkiye’nin endişelerini çok iyi anladıklarını ifade eden yetkili, “Suriye içinde bir devletçik oluşmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Fırat’ın doğusuna Türkiye’nin olası askeri harekatıyla ilgili değerlendirmede de bulunan ABD’li yetkili, “Türkiye’nin endişesini anlıyoruz ancak Türkiye de bizim endişelerimizi anlamalı” yorumunda bulundu.

ABD’nin PKK’nin üç lideri için 12 milyon dolar ödül koymasını hakkında ise “Türkiye’nin endişesine karşılık vermek için yaptık. Türkiye’nin terörle mücadelesine Amerikan yönetiminin destek kararlılığı gösterildi” dedi.

‘S400 GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Patriot füze sistemlerinin Türkiye’ye satışı hakkında olumlu işaretler olduğunu anlatan yetkili, Rusya’da alınacak S-400’lerin ise NATO sistemleriyle uyum bakımından ‘sakıncalı’ olacağını söyledi. F-35 savaş uçaklarının uçtuğu bölgede S-400’ün risk oluşturacağını vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.