28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin11°C

ABD'Lİ KOMUTAN: SDG'YLE ORTAKLIĞIMIZ SÜRÜYOR

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Tümgeneral Eric T. Hill, 'Uzun süredir SDG’yle çalışıyoruz ve onlarla birlikte çalışmaya, eğitim vermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bence ortaklık güçlü' dedi.

ABD'li Komutan: SDG'yle ortaklığımız sürüyor

16 Kasım 2019 Cumartesi 17:01

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Tümgeneral Eric T. Hill, Kuzey Suriye ve SDG'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Associated Press'e konuşan Hill, IŞİD militanlarının “küresel bir tehdit” oluşturmayı sürdürdüğünü, bu tehdide karşı "Kürtlerle ortaklık ve uluslararası harekete hala ihtiyaç duyduklarını" savundu.

Bağdat'tan konuşan Hill, “Görevin tamamlandığını düşünmüyorum. (IŞİD militanlarını) Takibi bırakmamalı ve onları bulabildiğimiz her yerde etkisiz hale getirmeliyiz” dedi.

ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yanında yer aldığını söyleyen Hill,  “Uzun süredir SDG’yle çalışıyoruz ve onlarla birlikte çalışmaya, eğitim vermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bence ortaklık güçlü. SDG, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında önemli bir role sahiptir. Onlar -DSG- IŞİD’le savaşmak için en iyi güçtür” dedi.

Hill, kendisine bağlı askerlerin SDG’ye yönelik eğitim, rehberlik ve teçhizat sağlama faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtirken, SDG’nin petrol sahalarını koruduğunu, ABD’nin de onlara bu süreçte yardım sağladığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.