19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

ABD’Lİ BÜYÜKELÇİ: KÜRDİSTAN BÖLGESİ HUZURLU BİR ADA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Dini Özgürlük Büyükelçisi Sam Brownback, Kürdistan Bölgesi’nin birlikte yaşam ve dini özgürlükler açısından örnek bir bölge olduğunu ve sorunlara dolu bir bölgede huzur adasına dönüştüğünü söyledi.

ABD’li Büyükelçi: Kürdistan Bölgesi huzurlu bir ada

10 Ağustos 2019 Cumartesi 14:30

K24’e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Dini Özgürlük Büyükelçisi Sam Brownback, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Parlamentosu’nu, 3 Ağustos’u Ezidi Soykırım Günü ilan etmesi nedeniyle tebrik etti.

Kürdistan Bölgesi’nin birlikte yaşam düşüncesini yaydığı için takdir ettiğini belirterek, “Kürtler ve Kürdistan, bölgede ezilen halk için güvenli bir limana dönüşmüştür” diyen Brownback, şöyle konuştu:

“Gerçekten de Kürtlerin, sorunlarla ve dini özgürlükle ilgili ihlallerle dolu bir bölgede önemli bir duruşu oldu. Kürdistan Bölgesi, dini özgürlük ve farklı bileşenlerin desteklenmesinde örnek bir bölgedir. Sorunlarla dolu bir denizde huzurlu bir adadır. Bu büyük gayretten ötürü takdir ediyorum. Kürtler de diğer uluslar gibi kusursuz olmamakla beraber, bölgede ezilen halklar için huzurlu bir liman oldular.”

Kürdistan Parlamentosu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği oturumda 3 Ağustos’u Ezidi Soykırım Günü kabul etmişti. Brownback bu adımın çok önemli olduğunu belirtti.

ABD’nin, DAİŞ tarafından Irak’ın Ninova vilayetinde zarar verilen bölgelerin yeniden inşası için 300 milyon dolar ayırdığını kaydeden Brownback, bu sayde göçzedelerin evlerine dönmesinin amaçlandığını ifade etti.

ABD’li Büyükelçi ayırca, Ninova Ovası’nda istikrarın sağlanması için Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasında daha fazla işbirliği olması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.