25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara24°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

ABD’DEN TÜRKİYE’YE: 'TEK TARAFLI SALDIRILARI ENGELLEYECEĞİZ'

Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığı sürerken ABD’den operasyon için “kabul edilemez, tek taraflı saldırıları engelleyeceğiz” açıklaması geldi. ABD Savunma Bakanı Esper, “Ankara ile anlaşmaya varmayı umuyoruz” dedi.

ABD’den Türkiye’ye: 'Tek taraflı saldırıları engelleyeceğiz'

06 Ağustos 2019 Salı 12:09

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, olası bir operasyonu ‘kabul edilemez’ olarak niteledi. Tek taraflı saldırıları engelleyeceklerini söyledi.

Reuters’ın haberine göre Esper, kendisiyle Japonya’ya seyahat eden gazetecilere verdiği demeçte bu açıklamayı yaptı.

Esper, “Açıkçası, (Türkiye) tek taraflı bir eylemin kabul edilemez olduğuna inanıyoruz” dedi ve ABD’nin tek taraflı saldırıları önleyeceğini söyledi.

Esper, “Ankara ile anlaşmaya varmayı umuyoruz” diye de ekledi.

Esper’in bu açıklaması, Milli Savunma Bakanlığı’nca Suriye’nin kuzeyinde tesis edilmesi planlanan ‘güvenli bölge’ye yönelik ABD’li askeri yetkililer ile görüşmelerin ikinci gününde geldi.

Erdoğan’dan operasyon mesajı

Geçtiğimiz 4 Ağustos’ta Bursa’da konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Suriye’ye operasyon yapılacağını bir kez daha yinelemişti.

“Afrin’e girdik, Fırat’ın doğusuna da gireceğiz” diyen Erdoğan, “Biz bunu Rusya’yla da paylaştık, Amerika’yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var” diye konuşmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.