27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin9°C

ABD'DEN TÜRKİYE’YE S-400 ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de devam eden NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ikinci gününde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yüzyüze görüştü.

ABD'den Türkiye’ye S-400 çağrısı

24 Mart 2021 Çarşamba 16:33

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Bakan Antony Blinken’ın Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla yaptığı görüşmede Ankara’ya Rus S-400 füze savunma sistemlerini elinde tutmaması konusunda yeniden uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre Blinken ayrıca Türkiye’nin kısaca İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden çıkmasına ilişkin kaygılarını ifade etti. İki bakan, Suriye ve Afganistan’daki ortak çıkarlarını, NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasındaki ön görüşmeleri, demokrasi ve insan haklarını ele aldı.

Blinken, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Mevlüt Cavuşoğlu ile bugün Brüksel'de görüştüm. NATO müttefikimiz Türkiye ile terörle mücadele konusunda işbirliğinin devam etmesini dört gözle bekliyorum, Yunanistan ile keşif amaçlı görüşmelere desteğimizi dile getirdim ve demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladım" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.