06 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin12°C

ABD’DEN ŞENGAL AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yayımladığı yazılı bir açıklamada IŞİD’in Şengal ve Zumar bölgelerine yaptığı saldırılara değindi.

ABD’den Şengal açıklaması

04 Ağustos 2014 Pazartesi 23:43

ABD Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yayımladığı yazılı bir açıklamada IŞİD’in Şengal ve Zumar bölgelerine yaptığı saldırılara değindi. Psaki, ABD’nin IŞİD saldırılarını yakından izlediğini belirtti.

Psaki, sivil halka yönelik saldırıları yakından izlediklerini ve insanların güvenliğinden ciddi biçimde endişe ettiklerini ifade etti. Açıklamada, “ABD, IŞİD’e karşı bu alanları korumaya çalışan Irak ordusuyla peşmerge güçlerini destekliyor. Erbil ve Bağdat’taki ortak operasyon merkezimiz, bölgedeki komutanlarla bilgi paylaşımında bulunuyor. Tüm ıraklı yetkilileri, sivil toplumu ve uluslararası ortakları, hayat kurtaracak insani yardımların dağıtımı noktasında Birleşmiş Milletler (BM)’le çalışmaya çağırıyoruz” denildi.

Psaki, Iraklı liderlere IŞİD tehdidine karşı ulusal kaynakları koruyacak ve ülkenin birlik içinde olmasına yardım edecek yeni bir hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini de ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.