05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

ABD’DEN IŞİD'E 12 YENİ HAVA SALDIRISI

ABD ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla IŞİD'e 12 yeni hava saldırısı yapıldı.

ABD’den IŞİD'e 12 yeni hava saldırısı

28 Eylül 2014 Pazar 23:22

ABD ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine sekiz, Irak’taki hedeflerine ise dört saldırı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Suriye’de Deyru’z-Zor yakınlarındaki iki hava saldırısında, IŞİD’e ait bir tankın imha edildiği, diğerine hasar verildiği, ülkenin kuzeydoğusundaki saldırıda örgüte ait üç silahlı ve birçok amaçlı askeri aracın yok edildiği belirtildi.

Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’in kontrolündeki dört modüler petrol rafinerisinin ve iki komuta kontrol noktasının da vurulduğu açıklandı.

CENTCOM, Suriye’de hedeflere yönelik saldırıların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin katılımıyla yapıldığını bildirdi.

Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri uçakları dün de Kobani yakınlarında IŞİD’i vurup 35 militanının öldürüldüğünü açıklamışlardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.