20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

‘ABD’DEN DAHA SERT YAPTIRIMLAR GELEBİLİR’

Bloomberg Muhabiri Onur Ant, ABD'nin Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırımların yolda olabileceğine dair bir makale kaleme aldı.

‘ABD’den daha sert yaptırımlar gelebilir’

05 Ağustos 2018 Pazar 16:41

Bloomberg Muhabiri Onur Ant, ABD ile Türkiye arasındaki ‘Brunson krizi’nin ve Türkiyeli iki bakanın ABD’deki malvarlıklarına el konmasının ardından Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırımların yolda olabileceğine dair bir makale kaleme aldı.

T24’ün aktardığına göre; daha sert yaptırımların geleceğine dair beklentiler’ olduğunu belirten Onur Ant, bahsi geçen yeni yaptırımların hedefinin “Erdoğan’ın ‘çılgın projeleri’ni yapan şirketler” olabileceğine dikkat çekti ve bu havalimanlarını, köprüleri ve Kanal İstanbul’u kapsayan projeler için 200 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını da ifade etti.

Columbia Üniversitesi’nden Richard Nephew’ın değerlendirmesine de yer veren Ant, akademisyenin “ABD’nin Rusya’ya karşı izlediği yolu izleyerek Erdoğan’ı destekleyen büyük sermaye gruplarını hedef alabileceği” şeklindeki yorumunu aktardı.

Bloomberg Muhabiri Ant, Türk Lirası’nın ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımlarından önce bile dolar karşısında yüzde 20 değer kaybettiğini, dolar üzerinden borç alan şirketlerin zor durumda olduğunu ve enflasyonun ‘kontrolden çıktığını’ söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.