28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin11°C

ABD’DE AŞI TEŞVİĞİ: KONSER BİLETLERİ AŞI OLANA 18, OLMAYANA BİN DOLAR

ABD'de gerçekleştirilecek bir konser için iki farklı bilet seçeneği sunuldu. Konser organizatörleri, aşı vurulmuş kişilerin 18 dolara, aşı vurulmamış kişilerin ise bin dolara bilet alacak.

ABD’de aşı teşviği: Konser biletleri aşı olana 18, olmayana bin dolar

29 Mayıs 2021 Cumartesi 16:39

ABD'nin Florida eyaletinde gerçekleştirilecek bir konser için iki farklı bilet seçeneği sunuldu. Konser organizatörleri, aşı vurulmuş kişilerin 18 dolara, aşı vurulmamış kişilerin ise bin dolara bilet satın alacağını açıkladı. 

Amerika’da korona virüsü ile mücadele kapsamında insanların aşı olmalarını teşvik eden kampanyalar devam ediyor. Son olarak bir kampanya da Florida’dan geldi. Florida’da gerçekleşecek ve üç punk rock grubunun sahne alacağı konsere katılım için iki farklı bilet fiyatı sunuldu.

NTV'nin haberine göre, biletler aşılı olanlar için sadece 18 dolarken, aşı olmayanlar için bin dolardan satışa sunuldu. Konser organizatörlerinden Paul Williams, ABC News’e; bir yıldan fazla süren kapanmaların ardından, aşı randevuları herkese açılmışken insanların kendilerini güvende hissedebilecekleri bir konser planlamak istediğini anlattı.

HER 4 AMERİKALIDAN 1’İ AŞI OLMA KONUSUNDA İSTEKSİZ

Konser, aşılanmayı teşvik eden ilk etkinlik değil. Daha önce birkaç eyalet de aşı piyangolarını duyurmuştu, Krispy Kreme dahil pek çok şirket bir dizi teşvik sunuyor ve hatta flört uygulamaları kullanıcıların aşı durumlarını paylaşmalarına izin vermeye başladı.

Bu haftanın başlarında ABD, tüm yetişkinlerin yarısından fazlasının COVID-19’a karşı tam olarak aşılandığını söyledi. Yine de, yakın tarihli bir ABC News/Washington Post anketine göre; yaklaşık 4 Amerikalıdan 1’i korona virüsü aşılarından herhangi birini olma konusunda isteksiz olduğunu söylüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.