25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara25°C
  • İzmir21°C
  • Berlin9°C

ABD UÇAK GEMİSİ EGE DENİZİ'NDE

ABD'ye ait uçak gemisinin, Rusya'nın Ukrayna operasyonu sebebiyle Ege Denizi'nde konuşlandığı belirtildi.

ABD uçak gemisi Ege Denizi'nde

06 Mart 2022 Pazar 15:12

ABD'nin USS Harry S. Truman uçak gemisinin, Rusya'nın Ukrayna operasyonu sonrasında Ege Denizi'nde konuşlandığı açıklandı. USS Harry S. Truman uçak gemisinin, Ukrayna'daki tansiyonun yükselmesi halinde uçuş operasyonlarını gerçekleştirmek amacıyla Ege Denizi'nin kuzeyinde hareket halinde olduğu belirtildi.

CNN'in haberine göre, Ege Denizi'nin kuzeyinde konuşlanan ABD gemisinin çalışma yerinin rutin bölgesinden farklı olduğu kaydedildi. CNN'in görüştüğü bir yetkili, Ukrayna'daki tansiyonun daha da artması halinde Karadeniz'e daha fazla savaş uçağı gönderileceğini belirtip, "Rusya, Türkiye'nin boğazlarından geçmeye çalışırsa ve Türkiye NATO'dan destek isterse, o zaman uçak gemisi Karadeniz ve Çanakkale Boğazı üzerindeki hava devriyeleri için kullanılabilir." dedi.

USS Truman savaş gemisine bağlı savaş uçaklarının an itibariyle, NATO'nun Rusya saldırganlığına karşı varlığını ve kararlılık gösterme görevlerinin bir parçası olarak Romanya üzerinde uçtuğu söylendi. Gemiye Kuzey Ege'de USS San Jacinto kruvazörü eşlik etmekte. Ayrıca Ege Denizi'nde beş tane daha ABD gemisi ve bir adet Norveç gemisi olduğu açıklandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.