28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin11°C

ABD: TÜRKİYE’NİN MADURO’YA DESTEĞİ POLİTİKAMIZA TERS

ABD'nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams, Venezuela ile ilişkileri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini ima etti. Abrams, durumu 'ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında' incelemeyi sürdüreceklerini söyledi.

ABD: Türkiye’nin Maduro’ya desteği politikamıza ters

13 Mart 2019 Çarşamba 15:29

Petrol zengini Venezuela’da yönetim değişikliği için bastıran ABD, Türkiye’ye baskı yapmayı da sürüyor. ABD’nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek ABD’nin politikasına ters” dedi.

Abrams’a Dışişleri Bakanlığı basın brifinginde, Türkiye’nin Nicolas Maduro yönetimine verdiği destek ve iki ülke arasındaki altın ticareti soruldu. ABD’li yetkili, yaptırımlardan dem vurarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek Amerika’nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor. Türkiye’nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz.”

Amerikalı üst düzey bir yetkili geçen ay isim vermeden yaptığı açıklamada, Türkiye ile Venezuela arasındaki ticareti incelediklerini ve ABD’nin yaptırımlarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda harekete geçileceği mesajını vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.