03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin18°C

ABD ORTADOĞU'YA 1000 ASKER DAHA GÖNDERİYOR

Amerika Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Amerika’nın Ortadoğu’ya 1000 asker daha göndereceğini söyledi. Shanahan, askerlerin savunma amaçlı ve İran’ın bölgede yarattığı tehdide karşı bölgeye gönderileceğini söyledi.

ABD Ortadoğu'ya 1000 asker daha gönderiyor

18 Haziran 2019 Salı 10:13

Shanahan “Son saldırılar, İran ve onların desteklediği güçlerin Amerika askeri personeline ve Amerika’nın çıkarlarına yönelik tehdit oluşturduğuna dair elimizdeki istihbaratın güvenilir ve geçerli olduğunu ortaya koydu” dedi.

Savunma Bakanlığı yetkilileri bölgeye gönderilecek olan takviye birliğin, hava gücü istihbaratı, gözlem ve keşif amaçlı faaliyetler yürüten askerlerden oluşacağını belirtiyorlar. Ayrıca bölgedeki Amerika askerlerinin güvenliğini sağlayacak nitelikte askerlerin de takviye gönderilecek grubun içerisinde olacağı ifade ediliyor.

Yeni gönderilecek olan 1000 asker, geçen ay Amerika’nın aldığı bölgeye 1500 asker gönderme kararına ek olarak alındı. Amerika, nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’a yönelik yeni ambargolar getirdi ve İran’ın petrol satışının sıfıra düşürülmesini hedeflediğini açıkladı. Bu amaçla getirilen yeni ambargolar İran’la Amerika arasındaki tansiyonu yükseltti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.