17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir27°C
  • Berlin25°C

ABD MEYDANI BOŞ BULDU!

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Mısır ziyareti sırasında başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nı gezdi.

ABD meydanı boş buldu!

16 Mart 2011 Çarşamba 15:35

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Mısır ziyareti sırasında başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nı gezdi. Mübarek karşıtı isyanın merkezi olan Tahrir Meydanı'nda Clinton'ın oldukça rahat ve mutlu tavırları dikkat çekti.

Mısır'da bir ay öncesine kadar Mübarek karşıtı isyanın merkezi olan ve büyük eylemlere ev sahipliği yapan Tahrir Meydanı bugün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı ağırladı. Yaklaşık 10 dakika meydanda tur atan Clinton'ın rahat tavırları dikkat çekerken, meydanda bulunan kişiler Clinton ile tokalaştı.

26543

Clinton meydanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Devrimin olduğu ve dünya için büyük anlamı olan bu meydanı görmek benim için olağanüstü bir şey" dedi. Clinton, meydanın "insan ruhunu, insan hakları ve demokrasi için evrensel isteği temsil ettiğini" söyledi.

ABD'nin Mısır'daki isyan öncesinde ve sırasında hem orduya hem de bazı gençlik örgütlerine "yardım" ettiğine ilişkin haberlerimiz için: ABD'den gençliğe "devrimci" destek!, ABD ordusu Mısır ile her gün görüşüyor. Clinton dün yayımladığı mesajında Mısır devrimine övgüler yağdırmış ve "uzun süredir müttefikleri olan Mısır'a her tür desteği vereceklerini" belirtmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.