27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin5°C

ABD: KÜRTLERİ KORUMAYA ALMADAN SURİYE'DEN ÇEKİLMEYECEĞİZ

ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'de Suriye'de operasyon yapmasın" dedi.

ABD: Kürtleri korumaya almadan Suriye'den çekilmeyeceğiz

06 Ocak 2019 Pazar 15:47

Türkiye’ye yarın gidecek olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Kürtleri korumaya yönelik anlaşma yapılmadan ABD Suriye'den asker çekmeyecek" açıklamasında bulundu.

İsrail ziyaretinde gazetecilere konuşan Bolton, “Trump’ın pozisyonu, Türkiye’nin Kürtleri öldüremeyeceği yönünde ve ABD onları koruyacak bir anlaşma yapmadan çekilmeyecek” dedi ve çekilecek ABD güçlerinin korunması için de garantiler istediklerini ekledi.

Bolton, çekilme takvimi hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Takvimler veya çekilmenin zamanlaması, şartların yerine getirilmesi ve görmek istediğimiz koşulların sağlanmasına bağlı. Bir takvimden ancak bunlar yapıldıktan sonra söz edilebilir.”

Yarın Türkiye'ye gitmesi beklenen Bolton’a, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile hem ABD’nin Suriye özel temsilcisi hem de IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Temsilciliği görevlerini yürüten James Jeffrey eşlik edecek.

ABD'li üst düzey heyetin daha sonra Rojava'ya geçmesi ve Özerk Yönetim yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.