30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

ABD KONGRESİ’NDE GÜNDEM: RAKKA OPERASYONU

Suriye’de YPG’nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Rakka çevresinde başlattığı operasyon Amerikan Kongresi’nde de yankı buldu.

ABD Kongresi’nde gündem: Rakka operasyonu

26 Mayıs 2016 Perşembe 11:47

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi senatörü John McCain, VOA’ya verdiği demeçte, IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’nın zaman içerisinde alınacağına inandığını ancak bunun çok büyük çaplı ve önemli düzeyde bir çabayı gerektireceğini söyledi.

McCain, “Bazı aktiviteler olduğunu duydum. Rakka’yı geri almanın çok zorlu bir iş olduğunu düşünüyorum. Ama bazı ilerlemeler sağladık, şu anda Felluce’ye girmeye yönelik bir gayret yürütülüyor. Zaman içerisindeki Rakka’yı geri alabileceğimizi düşünüyorum ama bu çok büyük çaplı ve önemli düzeyde bir çabayı gerektirecek. IŞİD kolay pes etmeyecektir. Başkentlerini korumak için sonuna kadar savaşacaklardır” dedi.

Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Milletvekili Adam Schiff de, operasyonu Rakka’taki IŞİD unsurlarına yönelik bir kuşatmanın başlangıcı olarak gördüğünü belirtti, “Bence (IŞİD) günlerinin sayılı olduğunu biliyor” dedi.

Schiff şunları kaydetti:

“Son birkaç ayda IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerin azalması olumlu bir gelişme. Irak’ta yüzde 40-45, Suriye’de yüzde 25 dolayında toprak kaybettiler. Bunun sonucunda Irak’ta ve Suriye’de bombalı saldırılar düzenlediklerini görüyorsunuz ama yine de toprak olarak küçülüyorlar. Başkentleri ilan ettikleri Rakka’yı geri almak için hala zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Rakka’nın tüm çevresinde toprak kaybediyorlar. Bu bence kentteki IŞİD militanlarına yönelik bir kuşatmanın başlangıcı. Bence günlerinin sayılı olduğunu biliyorlar. Onlar İslam dinini çarpıtan, barbar ve ölüm saçan bir tarikat, durdurulmaları ve yenilgiye uğratılmaları gerekiyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.