07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara16°C
  • İzmir24°C
  • Berlin12°C

ABD, KDP VE YNK’Yİ TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDEN ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

ABD, PDK ve YNK'yi en kısa zamanda terör örgütleri listesinden çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD, KDP ve YNK’yi terör örgütleri listesinden çıkarmaya hazırlanıyor

09 Şubat 2014 Pazar 11:19

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı İran ve Irak Danışmanı Brett McGurk’in yaptığı açıklamada Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (YNK) en kası zamanda terör örgütleri listesinden çıkaracaklarını söyledi.

Baasnews’in geçtiği habere göre Federal Kürdistan Başkan Mesut Barzani’nin Amerika ziyaretinin ertelenmesinde gündeme gelen PDK ve YNK’nin halen Amerika’nın terör örgütleri listesinde yer alması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama geldi.

ABD Kongresi Dışilişkiler Komisyonu tarafından konuya ilişkin bir soru önergesi sunuldu. Dışişleri Bakanlığı İran ve Irak Danışmanı McGurk, yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesine cevaben yaptığı açıklamada ‘Kürtler bizim Irak’taki en yakın müttefikimiz. Terörizme karşı savaşta bölgede barış ve huzuru sağlamak için çok ciddi katkıları oldu. Bu yüzden PDK ve YNK gibi önemli iki Kürt partisinin halen ABD’nin terör örgütleri listesinde olması kabul edilemez. En kısa zamanda iki parti de bu listeden çıkarılacaktır’ dedi. (anf)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.