30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

ABD - İSRAİL BİLDİĞİNİZ GİBİ!

ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Benjamin Netayanhu arasındaki kritik toplantı Beyaz Saray da gerçekleşti.

ABD - İsrail bildiğiniz gibi!

06 Temmuz 2010 Salı 20:48

ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Benjamin Netayanhu arasındaki kritik toplantı Beyaz Saray da gerçekleşti. Toplantı sonrası Obama yaptığı açıklamada şunları söyledi: İsrail barış isteği konusunda ciddi ve ABD ile İsrail arasındaki ilişkiler asla koparılamaz. ABD İsrail’den güvenliğini tehlikeye atacak bir adım istemez. İsrail'in ablukayı hafiletme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Netanyahu ise "Filistinliler ile barış sürecine bağlılığımız sürüyor. İsrail-ABD ilişkileri bozulmadı" dedi.

Obama’nın konuşmasının satırbaşları şöyle: Çok kapsamlı bir görüşmemiz oldu. Ortadoğu barış süreci hakkında. Sayın Netanyahu da risk almaya hazır. Kendisi de risk almayı istediğini söyledi. Filistin tarafı kendilerine ait bağımsız bir devlet kurmak amacındalar. On yıllardır böyle bir istek söz konusuydu. Sanırım artık bunun zamanı. Yakınlaşma sürece sürüyor. Bu görüşmelerin yakın zamanda doğrudan görüşmelere dönüşmesini istiyoruz. Bu konuda Filistin tarafının da istekli olduğunu biliyoruz. Güvenlik arttırıcı önlemler olmalı. Böylece sadece görüşme değil aksiyon olduğunu göstereceğiz.

Netanyahu isi zirve sonrası şu sözlere yer verdi: Sayın Başkanla çok kapsamlı konular görüştük. Çeşitli alanlardaki işbirliği, istihbarat ve güvenlik gündeme geldi. Başka konular halka yansımadı ancak ortak çıkarlar ve insanlarımızı yeni tehditlere karış koruma konusunda kararlıyız.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.