19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

ABD GÜÇLERİ KAMIŞLO’DA

Rojava’nın Kamışlo kentine ulaşan ABD askeri güçleri, YPG’ye ait bir karargâha yerleşti.

ABD güçleri Kamışlo’da

02 Kasım 2019 Cumartesi 16:11

Kamışlo’dan bildiren K24 muhabiri, kısa süre önce 4 zırhlı araçtan oluşan bir ABD birliğinin, kente ulaştığını ve Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) karargâhına yerleştiğini aktardı.

Dün de ABD’ye ait 5 zırhlı araç, sınırda yer alan Tirbêspiyê kasabasından başlayarak Kürdistan Bölgesi sınırına kadar devriye gezmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Suriye’den askerlerimizi çekiyoruz” açıklamasından sonra Rojava’nın Girê Spî ve Serêkaniyê bölgelerindeki Amerikan askerleri çekilmiş, ardından Türkiye operasyon başlatmıştı.

Trump daha sonra petrol yataklarının bulunduğu Deyr ez-Zor bölgesinde Kürt güçleriyle birlikte güvenliği sağlamak üzere bazı askerlerinin kalacağını açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından YPG’nin gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Şam yönetimiyle anlaşarak, sınır bölgelerini rejim askerlerine bırakma kararı almıştı.

Soçi’de Rusya ile Türkiye’nin üzerinde anlaştığı mutabakata göre de YPG/DSG güçleri sınırdan 30 kilometre içeri çekilecek, sınırın 5 kilometre derinliğindeki bölgede Türk ve Rus askerleri devriye görevi gerçekleştirecekti. Dün, ilk devriye görevi yapıldı.

Mutabakata göre Rus-Türk askeri devriyeleri Kamışlo kentini kapsamıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.