26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara23°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

ABD ENERJİ BAKANI: KÜRDİSTAN’IN BAŞARILI BİR LİDERLİĞİ VAR

Başbakan Mesrur Barzani, 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı kapsamında gittiği Almanya'nın Münih kentinde ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette ile bir araya geldi.

ABD Enerji Bakanı: Kürdistan’ın başarılı bir liderliği var

14 Şubat 2020 Cuma 19:41

Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette, “Biz şarşırtan bir hikayeyi konuşacağız. Siz Kürtlerin başarı hikayesini konuşacağız. Kürdistan Bölgesi’nin Libya’dan daha çok petrolü var. Başarılı bir liderliğiniz var. İlişkilerimizin daha da genişlemesini umuyorum” dedi.

Başbakan ise yaptığı açıklamada, “ABD Enerji Bakanı ile sürekli diyalog halindeydim. Bugün kendisiyle bir araya gelmekten memnunum. Enerji alanındaki işbirliğimizi genişleteceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan’a, Kürdistan Bölgesi Kürdistani Bölgeler Bakanı Halid Şivani ve Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami de eşlik ediyor.

Mesrur Barzani, konferans temasları çerçevesinde bugün, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Irak Savunma Bakanı Necah Şemmeri ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelmesi bekleniyor.

6702-538.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.